Webinar weken bij Necker & Citisens

Welkom bij de webinar weken, een samenwerking tussen Necker en Citisens. Wij delen onze laatste kennis en inzichten over maatschappelijke thema’s die onze democratie vormgeven.

Bekijk hieronder de vijf webinars en meld je aan voor het thema dat past.

Preventieve gezondheidszorg en de gemeente: wat willen inwoners?

Dinsdag 24 september: 11:00-12:00 uur 

Hoe blijven we gezond en hoe voorkomen we dat gezondheidsproblemen ontstaan of verergeren? Gemeentes spelen een belangrijke rol in gezondheidspreventie. Maar hoe effectief is het huidige beleid? En wat willen inwoners zelf? Necker, Citisens, het UMC Utrecht en de USBO zochten het uit. We delen waardevolle inzichten en praktische tips waarmee u direct in uw eigen gemeente aan de slag kunt.

Benieuwd? Volg het webinar op 24 september!


Help! Een integriteitsincident, wat nu?

Dinsdag 24 september: 15:00-16:00 uur

Het op een juiste manier opvolgen van een melding is niet eenvoudig en vraagt in een korte tijd om de juiste keuzes: Hoe weeg je een melding? Wanneer is er onderzoek nodig? Wie krijgt welke informatie? Welke kaders moet ik betrekken? Waar moet je op letten bij de uitvoering van een integriteitsonderzoek?

In dit webinar delen wij de belangrijkste lessen bij het opvolgen van meldingen en het uitvoeren van integriteitsonderzoeken.  


Trendonderzoek: De Staat van Betrokkenheid 2024

Dinsdag 1 oktober: 14:00-15:00 uur

Versterk de betrokkenheid in jouw gemeente met onze nieuwste inzichten! Tijdens dit webinar presenteren we de laatste bevindingen uit de Staat van Betrokkenheid, een grootschalig onderzoek dat Citisens sinds 2017 iedere twee jaar uitvoert. Op basis van deze data hebben wij de acht betrokkenheidsprofielen ontwikkeld, die jouw gemeente helpen om participatie te bevorderen. Hoe organiseer je betrokkenheid in jouw gemeente op een data-gedreven manier?  

Kom meer te weten tijdens ons webinar op 1 oktober!


Hoe krijg je jongeren naar de stembus?

Dinsdag 8 oktober: 14:00-15:00 uur

De gemeenteraadsverkiezingen van 2026 voelen nog ver weg, maar wil je als gemeente de opkomst zo hoog mogelijk krijgen, dan is dit juist hét moment om in actie te komen. In dit webinar delen we onze kennis over jongeren en verkiezingen. Wat maakt dat zij naar de stembus gaan (of juist niet)? Hoe kan je hier als gemeente zo goed mogelijk op inspelen? Welke mogelijkheden hiervoor biedt MijnStem?

Tijdens het webinar delen we inzichten uit de praktijk, waaronder ons onderzoek naar jongerenparticipatie voor de gemeente Tilburg én uit ons onderzoek opkomstbevordering voor de gemeente Arnhem. En uiteraard kijken we naar lessen die we geleerd hebben in tien jaar MijnStem stemhulp en het maken van campagnes.

Benieuwd? Volg ons webinar op 8 oktober!


AI en de griffie: kansen en kaders voor de toekomst

Donderdag 10 oktober: 11:00 – 12:00 uur

Kunstmatige Intelligentie (AI) speelt een steeds grotere rol in ons dagelijks werk. Maar wat betekent dit voor de griffie? En hoe kun je de gemeenteraad hierin ondersteunen? In dit webinar delen wij over de kansen, uitdagingen, en relevante regelgeving rond AI.

Necker ontwikkelde dit webinar speciaal voor griffiers die willen ontdekken wat AI voor hun rol kan betekenen.

Meld u aan voor het webinar op 10 oktober. Uw vragen of uitdagingen kunt u kwijt in het aanmeldformulier.